Pate din ficat de pui

de -Licurici- in Ficat, 1 Iun 2018 | 3479 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficatei de pui
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin demisec
  • boia dulce afumata
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri mustar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

 

Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte.

Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.

Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min, dar sa ramana si sos.

Se pun condimentele (sare, piper, boia, nucsoara) si mustarul.

Se amesteca putin pe foc, apoi se pun intr-un blender si se paseaza.

Cand se raceste, se amesteca cu restul de unt (100 g-la temperatura camerei), apoi se pune in caserole si se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in vin cu legume